Publicaties

B(r)oekje

21 vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdotes (met stickers!)

Bestel B(r)oekje via mijn contactpagina (laatste exemplaren)

met-de-beste-bedoelingen-klein Verhalenbundel Met de beste bedoelingen

“Wie Van Lonkhuyzen al eens heeft horen voordragen kent haar melancholieke verhalen. Eenvoudige, huiselijke situaties, vol tederheid en pijnlijkheid. Groot leed klein verteld.” – Dizzie

Bestel Met de beste bedoelingen
(alleen nog verkrijgbaar als ebook)

Kleurboek van oma’s en opa’s die er eigenlijk nog altijd zijn.

Uitgave van Antwerpen Boekenstad, in samenwerking met Maud Vanhauwaert en Mila Van Goethem.

Meer over project ‘Kleur je oma’

Grijze Goesting: Liefde, seksualiteit en intimiteit op latere leeftijd.

Bestel Grijze Goesting

Vakantieverhalen geschreven door bewoners van een flat in Rotterdam.

Bestel Het Verhalenhuis Vakantieboek

Een bundel vol verhalen, geschreven door ouderen uit Rotterdam.

Bestel de Verhalenhuisbundel

Speciaal voor de allerlaatste editie van literaire podcast ondercast, maakte ik een rap over een kannibalenfamilie die gourmet op tweede kerstdag.

Beluister ondercast #66 (laatste act in de aflevering, 2:37:00)
Muziek & ‘kleine stukjes’: Laurens van der Linde

Zomer 2018. Ik heb acht weken lang een rubriek op Hard//hoofd.
Shorts: korte verhalen over korte broeken. Met prachtige illustraties van Bram Dirven (gebaseerd op mijn garderobe). Bekijk & lees alle 8 korte broeken
Ik interviewde een groenteboer en schreef een reeks zeer korte verhaaltjes onder de titel ‘Komkommer en kwel’. Ze verschijnen in drie delen op online platform Notulen van het onzichtbare.

Komkommer en kwel 1: Vaste klanten
Komkommer en kwel 2: Beestjes
Komkommer en kwel 3: Ergernissen

Mijn verhaal ‘Otto gaat ook eens naar het theater’ staat op Hard//hoofd. Met illustratie van Myrthe Denkers.

Lees ‘Otto gaat ook eens naar het theater’

De Optimist publiceerde mijn verhaal ‘Als een lach waarin een tand ontbreekt’. Met illustratie van Jacquelien Oosting.

Lees ‘Als een lach waarin een tand ontbreekt’

Zink tijdschrift Antwerpen ZINK, collectief/tijdschrift/platform in Antwerpen publiceerde mijn tekst ‘Park Spoor Noord’.
In collegejaar 2012-2013 was ik columnist voor het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Ik schreef het 10-delige feuilleton ‘Gapend gat’ over mijn (deels fictieve) zoektocht naar een baan en de bemoeienis daarbij van een (deels fictieve) oom, neef en oma. Dit zine is een bundeling van alle columns.

Bestel Gapend gat (€4,- inclusief verzendkosten) via het contactformulier

  Van mijn enige kinderverhaal maakte ik een prentenboekje voor de vijfde verjaardag van mijn neefje. Prompt waren er meer mensen die het hebben wilden. There you go. Blootbuikje is een grappig en lief verhaal over een beauty competition in een kledingwinkel.

Illustraties: Nine Hoog Antink

Blader Blootbuikje – de mooiste online door
Bestel Blootbuikje – de mooiste
 (hardcover, via mijn contactformulier)

chapbook-is-dit-echt-november-2016 Dit is echt is een verzamelbundel met werk van alle auteurs uit het agentschap van Wintertuin: een bonte bloemlezing van proza, poëzie, beeld en non-fictie geïnspireerd op de vraag: wat is echt?

Mijn verhaal in dit boek heet ‘Rukshana (Roxanne)’.

Bestel Dit is echt
(alleen nog verkrijgbaar als ebook)

 gidslogo Op De Internet Gids mijn verhaal ‘Tillen’ over een meisje dat werkt bij een Blokkerachtige winkel en aangeraakt wil worden.

Lees ‘Tillen’

Nummer 16.2 van Op Ruwe Planken heeft als thema ‘Het onverschillige nummer’. Mijn verhaal ‘Het gevaarlijkste moment is als je denkt dat het gevaarlijkste moment voorbij is’ staat erin.

Bestel Op Ruwe Planken 16.2

 het-verhalenhuis Voor Het Verhalenhuis, een talentontwikkelingsprogramma voor ouderen, begeleidde ik een jaar lang 8 bewoners van een verpleeghuis bij het schrijven en vertellen van hun verhalen. In december 2016 verschenen de beste verhalen in een bundel waarvan ik de inleiding schreef.
   In het inmiddels opgeheven tijdschrift Titaan, prijkt mijn korte verhaal ‘Aangenaam’. Over een eerste date met een ongemakkelijke wending.
peter-op-de-boerderij In aanloop naar een talkshow over de betekenis van verhalen in het leven van alledag, maakte ik vier minipodcasts met verhalen van mensen uit mijn eigen omgeving. Aan het woord komen mijn vader, opa, tante Karla, oom Harry en Vlaamse buurvrouw Carolien.

Beluister de verhalen (ongeveer 6 min. per stuk)

 ondercast-logo Ondercast is een literaire podcast die elke maand verschijnt. Ik las er twee keer een verhaal in voor en nam één keer een kerstverhaal op in een verpleeghuis.

Beluister Willy’s kerstverhaal (afl. 32, vanaf 00:35:30)
Beluister mijn verhaal ‘Sporen’ (afl. 11, direct na de intro)
Beluister mijn verhaal ‘Hutspot’ (afl. 6, vanaf 00:37:00)

 traces-order-2015 Twee verhalen uit mijn chapbook Met de beste bedoelingen werden ter gelegenheid van een boekenfestival in Pisa vertaald. Het gaat om de verhalen ‘Sporen’ en ‘Orde’.
 strak-oktober-2015 Voor de halloween-editie van literair tijdschrift STRAK schreef ik het korte verhaal Aafje.
 gidslogo Voor de online versie van cultureel en literair tijdschrift De Gids schreef ik in 2015 een reeks printjes die elke derde dinsdag van de maand (Printjesdag) verschenen.
 opium-op-4 Voor de Opium Slaapservice op Radio 4 las ik enkele korte verhaaltjes voor het slapen voor.
 Opium Torenkamer In oktober 2014 verbleef ik een week in de Opium Torenkamer om te werken aan een verhaal waarin een man en vrouw ten huwelijk vraagt, terwijl haar echtgenoot in dezelfde kamer aanwezig is. Het schrijven ging stroef maar het schrijven over het schrijven liep als een zonnetje.
 mest-magazine-juni-2014-cover Mijn korte verhaal ‘Orde’, over een man die iets kwijt is maar niet weet wat, verscheen in MEST Magazine. Online te lezen (p. 52-54).

Lees MEST

 schrijver-in-huis-elske-van-lonkhuyzen Van maart tot april 2014 was ik de eerste schrijver in huis voor een project van Vitalis WoonZorg Groep, Literair Productiehuis Wintertuin en de Literaire Salon. Ik woonde en werkte drie weken lang in een appartement van Vitalis Peppelrode. In deze uitgave zijn de korte verhalen gebundeld die ik schreef gedurende mijn residentie.
 placemet-vitalis-peppelrode-versie2  Voor de bewoners van Vitalis Peppelrode, waar ik schrijver in huis was, verscheen een aantal van mijn zeer korte verhalen (zkv’s) op twee placemats.

Lees de placemat

placemat-vitalis-peppelrode-schrijver-in-huis  Voor de bewoners van Vitalis Peppelrode, waar ik schrijver in huis was, verscheen een aantal van mijn zeer korte verhalen (zkv’s) op twee placemats.

Lees de placemat

 titaan-maart-2014 Voor de rubriek ‘Een dag in een kutdorp’ van literaire krant De Titaan schreef ik het verhaal ‘Getting the hang of Heteren’.
 volkskrant_logo_zw Mijn korte verhaal ‘Middernachtlopen’ verscheen als onderdeel van het winnen van de Opium Verhalenwedstrijd 2014 in De Volkskrant.
 6a00d8341c6d0253ef010536411c96970b-800wi  Digitaal cultureel magazine De Optimist publiceerde mijn korte verhaal ‘Hutspot’.

Lees ‘Hutspot’

 schermafbeelding-2016-11-21-om-22-05-54  Voor Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) schreef ik in collegejaar 2012-2013 een 10-delige reeks columns getiteld ‘Gapend gat’.

Lees alle columns

 orp2-1024x788  Het thema van nummer 13.1 van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken was ‘Donkere materie’. Mijn verhaal ‘Moe’ is erin opgenomen.
 kg5-web In de vijfde editie van het pretentieloze literaire tijdschrift Kutgitaar verscheen mijn korte verhaal ‘Aan de taart’. Dit verhaal is dit jaar ook te beluisteren in Short Story, de literaire abri die kunstenaar Jeromy Symons maakte op het transferium Wittenberg bij Garderen op de Veluwe.

Kutgitaar 5 is niet meer leverbaar

 orp111-site Mijn korte verhaal ‘Paté’ verscheen in nummer 11.1 van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken met het thema ‘Spaanse horror’.
 3 story house In de Eindhovense wijk Woensel West waren de gevels van 50 sloopwoningen tijdelijk beschikbaar voor kunstenaars (project van Tante Netty). Met beeldend kunstenaar Peter Winkel maakte ik een Three Story House. Hij schilderde, ik schreef.

Lees mijn verhaal ‘Leslies crib’

 uitvreterskrant-wintertuin  De eerste vier jaar van Wintertuins schrijfwerkplaats de Literaturjugend gebundeld in een krant. Mijn verhaal ‘De koffer’ is erin opgenomen.
 Alternatief Boekenweekgeschenk Schrijvers uit Tilburg, Amsterdam en Nijmegen schreven drie sonnettenkransen in het thema van de Boekenweek van 2013: Gouden tijden, zwarte bladzijden. De in totaal 45 sonnetten zijn gratis te downloaden als alternatief Boekenweekgeschenk.

Lees de sonnetten

Mijn bijdrage staat op pagina 25.

 boekenbijsluiter Voor de rubriek ‘de Boekenbijsluiter’ op de website van de VPRO schreef ik over Het bureau van J.J. Voskuil als literair paardenmiddel tegen een alledaagse kwaal. Volg de voorschriften op, lees en genees.

Lees de boekenbijsluiter