Ouderen en verhalen

Ik heb een zwak voor oude mensen, of beter gezegd: voor mensen die al lang bestaan. Ik hang dan ook graag rond in woonzorgcentra, verpleeghuizen en veel te warme appartementen. Soms teken ik de verhalen die ik tegenkom zelf op, soms help ik ouderen hun eigen verhalen op papier te zetten. En soms staan we allemaal samen op het podium.

Het Verhalenhuis

In Het Verhalenhuis begeleid ik bewoners en omwonenden van woonzorgcentra bij het optekenen van hun verhalen. In zestien bijeenkomsten staan we stil bij thema’s als reizen, vriendschap en liefde. We maken kennis met verschillende schrijfprincipes en oefenen met stijl. De beste verhalen van elke editie worden gepubliceerd.

Het Verhalenhuis Rotterdam, Foto: Vincent van den Hoogen

Schrijver in huis

Drie weken lang was ik artist in residence in een woonzorgcentrum in Eindhoven. Ik schreef een mozaïek aan korte teksten over mijn observaties. Ik sloot mijn residentie af met een kleine uitgave van de verhalen. De beste verhalen werden op placemats gedrukt.

Het Verhalenhuis en Schrijver in huis zijn projecten van het Productiehuis ouderen en verhalen


Grijze Goesting

In Grijze Goesting vertellen (bekende) senioren en experts wat liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd betekent. Hun getuigenissen worden ondersteund door prachtige illustraties en foto’s. Voor dit boek tekende ik 18 verhalen van openhartige senioren op.

Levensverhalen

Ik schrijf levensverhalen in opdracht. Interesse? Stuur me een bericht of neem contact op met het team van Mijn Boek, waar ik tot voor kort deel van uitmaakte.

Ter inspiratie: fragmentjes uit levensverhalen op de Facebookpagina Het boek van mijn leven.