Korte broeken

De korte broek is by far mijn favoriete kledingstuk. Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en ik vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet). Ik inventariseerde hoeveel korte broeken ik heb en ontdekte dat het er 21 zijn. Vervolgens schreef ik bij elk korte broek een vriendelijke ultrakorte (soms lesbische) zomeranekdote. Mijn korte broeken zijn in verschillende vormen te bewonderen.

Act

Omdat er op een feest/partij zelden tijd is om alle korte broeken voor te lezen, lees ik een selectie voor. Het publiek bepaalt welke. De video speelt in een loop, iemand in het publiek drukt op een stopknop en voilà, ik lees de korte broek waar we op zijn geland. Ik kan u vertellen dat er bijna niets heerlijker is dan aan het begin van een optreden te zeggen: ‘We hebben vandaag tijd voor acht korte broeken.’

Expositie & kunstcatalogus

De korte broeken doen het heel goed als kunstwerk aan de muur, met een catalogus voor de bijbehorende vriendelijke ultrakorte (soms lesbische) zomeranekdotes.

Paper doll

Liever knippen? Dat kan! Print deze poster uit op A3 voor uren knipplezier.

Rubriek op Hard//hoofd

Acht korte broeken verschenen als zomerrubriek op Hard//hoofd. Voor die gelegenheid vormde ik de anekdotes om tot langere verhalen. Bram Dirven maakte er illustraties bij. Bekijk & lees alle 8 korte broeken in de rubriek Shorts: korte verhalen over korte broeken.