In de media

Leef Magazine, het tijdschrift van de Christelijke Mutualiteit besteedde aandacht aan ons project ‘Kleur je oma‘.
Voor het project ‘Kleur je oma‘ kwam ATV langs bij de boekpresentatie van het Kleurboek van oma’s en opa’s die er eigenlijk nog altijd zijn.

Bekijk het item

Samen met Anita Merckx, van wie ik het levensverhaal optekende via het Zorgbedrijf Antwerpen, kwam ik op Radio 1, in het programma Nieuwe Feiten.

Beluister het item (vanaf 23:19)
Journalist: Ward Bogaert

Dans Magazine publiceerde een stuk over de masterclass Dans & Durf van het Domein voor Kunstkritiek en Dans Brabant waarin ik samen met zes andere schrijvers onderzoek hoe we kunnen kijken naar en spreken over dans.

Lees ’t artikel

Het Verhalenhuis bij Tertzio in Elst In de uitzending van 13 mei 2016 besteedde EenVandaag uitgebreid aandacht aan Het Verhalenhuis, schrijfproject voor ouderen.

Bekijk de uitzending

 Verhalenhuis Gelderlander Het Verhalenhuis in de Gelderlander

Op donderdag 14 april 2016 verscheen er een mooi stuk over Het Verhalenhuis in de Gelderlander.

Lees het artikel

 Het Verhalenhuis Tertzio Elst  Op 30 maart 2016 kwam Omroep Gelderland een kijkje nemen bij verpleeghuis Tertzio in Elst, waar ik schrijfles gaf aan 8 bewoners.

Bekijk de uitzending

 De Nijmegenaar In februari 2016 sprak ik met De Nijmegenaar over mijn schrijverschap.

Lees het interview

 11224841_10153616449971055_1052121757018330681_o  Voor de rubriek ‘Uit met’ sprak ik met de Gelderlander.

Lees het interview

 11427390_838473859540325_8685198451790053275_o  In het schemerdonker van het café van W2 in Den Bosch werden Koen Frijns en ik razendsnel geïnterviewd na onze voordrachten bij de tweede editie van mini-festival Buitenzinnen.

Lees het artikel

 De Wintertuin trakteerde ons, schrijvers van het agentschap, op video’s van onze voordrachten. Opdat mensen die ons willen inhuren weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. ‘Die met dat guitige lachje staat me wel aan’, kunnen ze dan zeggen. ‘Die met dat prachtige Amerikaanse accent.’ ‘Die knappe blonde die alles uit het hoofd doet.’ Of: ‘Die mooie rooie.’
In november 2014 verschenen bij De Nieuwe Oost | Wintertuin vier chapbooks, waaronder de mijne, getiteld Met de beste bedoelingen. Die chapbooks (een soort predebuten) werden gefinancierd door de provincie Gelderland en die liet een portretje van me maken.

Bezoek Gelderland-Werkt.nl

 Foto: Schulteschultz.nl De eerste lichting chapbooks die in 2014 bij Literair Productiehuis Wintertuin verschenen, werden gerecenseerd door Nijmegencultuurstad en Dizzie.nl.

  • Aan Gort – Gerjon Gijsbers
  • De Kleine Hol Club – Marjolein Visser
  • Hond Leeuw Zee – Johan Roos
  • Met de beste bedoelingen – Elske van Lonkhuyzen
 Opium Torenkamer Elske van Lonkhuyzen Het programma ‘Smaakmakers’ van AT5 maakte een klein portret van mij voorafgaand aan mijn verblijf in de Opium Torenkamer.
Ik sloot mijn verblijf in de Opium Torenkamer af met een live voordracht in de uitzending van vrijdag 10 oktober 2014.

Klik op de video om de uitzending te bekijken.

 Elske van Lonkhuyzen wint Opium Verhalenwedstrijd 2014 In maart 2014 won mijn korte verhaal ‘Middernachtlopen’ de Opium Verhalenwedstrijd. Awesome!

 

Paaskleurwedstrijd C1000 in Heteren  In november 2013 won ik de verhalenwedstrijd van Literair Werk. Dat was, sinds ik in de jaren ’80 de paaskleurwedstrijd van de C1000 in Heteren won, voor het eerst dat ik weer in de prijzen viel.