Tijdens het concert

1.
Toen de zanger zei dat hij zenuwachtig was omdat dit het eerste optreden was na het verschijnen van de nieuwe plaat, riep een kleine, wat oudere vrouw met wit haar: ‘Het gaat heel goed hoor.’ Daarop speelde de band de single van het album en toen dat afgelopen was riep dezelfde vrouw, samen met haar man: ‘Te kort!’

2.
Er was een kale man die de hele tijd klaarstond om met zijn telefoon een foto van het optreden te maken. Hij stelde scherp, hij stelde scherp, hij stelde scherp, hij stelde scherp maar maakte de foto uiteindelijk niet.

3.
‘In Nederland zou iedereen nu gaan praten,’ zei de zanger terwijl hij zijn gitaar stemde. ‘Ja, waarom doen jullie dat toch?’ vroeg een Belg die vooraan in het publiek stond aan de Nederlanders die er waren. ‘Dat is zo weinig respectvol, kunnen jullie het niet ook aan de andere Nederlanders leren, om niet meer door concerten heen te praten?’ Zo ging hij nog een tijdje door, ook nadat de zanger een zacht en gevoelig liedje had ingezet.

4.
Aan het einde van het gevoelige liedje hoorde ik de vrouw met het witte haar achter me haar neus snuiten.
‘Dat dit kán’, zei ze terwijl ze de tranen uit haar ooghoeken depte, ‘dat dit kán.’
Haar man pakte kalm haar hand en zei: ‘Dit soort dingen gebeuren.’